Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/beatricelind/public_html/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Har du bytt ut ditt hjärta mot en smartphone?

0 No tags Permalink

Jag försöker verkligen att förstå. Förtvivlat. Men hur jag än bär mig åt så går det bara inte. Jag försöker, näst intill desperat att sätta mig in i situationen för att förstå hur ni tänkte. Ni som var där. Ni som har bytt ut era hjärtan mot en känslokall apparat.

Jag citerar:

Tuff dag idag. Man ska inte åka pendeltåg till jobbet. På vägen hem idag tar en man beslutet att avsluta sitt liv framför ett tåg som passerade Karlbergs station. Jag stod som tur var med ryggen emot och hörde bara smällen utan att uppfatta vad det var som hände trots att mannen stod mindre än fem meter ifrån mig. Några skrek, andra fotade, jag ringde 112. Den tredelade kroppen låg säkert uppe i en handfull personers facebookstatusar innan jag ens hade blivit kopplad till en operatör. Människor med iPhones är fan inte på riktigt.

-Markus Lindholm
Sedan när blev det viktigare att prioritera en statusuppdatering på Facebook framför att ringa efter den hjälp som så desperat behövdes? Det här handlar inte om att få flest likes, retweets eller delningar. Det här handlar om att vara medmänsklig. Om att ha ett hjärta, en själ, ett samvete. Och jag hoppas, innerligt och av hela mitt hjärta att ni som var där skäms och bestämmer er för att söka hjälp. För det här är sjukt. På riktigt. Och om hela världen en dag skulle komma att bestå av människor som ni så förstår jag  mannen som igår valde att ta sitt liv.